ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ’

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ’

Δημήτρης Κουσκουρίδης: Το όραμα, οι ιδέες αλλά και το έργο του  Απόστολου Τζιτζικώστα με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο

Δημήτρης Κουσκουρίδης: Η συνέντευξη στο Ολύμπιο Βήμα

Δημήτρης Κουσκουρίδης: Το όραμα, οι ιδέες αλλά και το έργο του  Απόστολου Τζιτζικώστα με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο

 

Το σημερινό του βήμα έχει στέρεες βάσεις, και είναι συνέχεια άλλων μικρών δράσεων.
Μπαίνει στην πολιτική με μεράκι αφού έκανε μια μακρά επαγγελματική διαδρομή στην οποία είχε την εύνοια της τύχης και τα κατάφερε καλά.

Γνωρίζει τον τόπο του μέσα από το πρίσμα του επαγγελματία και ξέρει που πονά.

Γ ‘ αυτό αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με την ομάδα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, στην Πιερία.

Είναι ο Δημήτρης Κουσκουρίδης γέννημα, θρέμμα της Πιερίας που μπορεί πολλά να προσφέρει.

Η ενασχόληση με τα κοινά είναι ένα δύσκολο σπορ. Πως μπήκατε σ’ αυτό τον αγώνα;

Αγώνας είναι η ίδια η ζωή. Χωρίς αρχή και τέλος. Όσο ζούμε προσπαθούμε και η εκπλήρωση κάθε στόχου μικρού ή μεγάλου γίνεται η αρχή του επόμενου. Η ένταξη σε ένα μεγαλύτερο κύκλο επαγγελματικό και κατ’ επέκταση κοινωνικό δεν έρχεται σε μια μέρα. Κανείς άνθρωπος, μέλος διοικητικών ομάδων, δεν ξύπνησε μια ημέρα και αποφάσισε για τον εαυτό του πως θα γίνει μέλος αυτών που παίρνουν αποφάσεις.

Στου κύκλους του Τεχνικού Επιμελητήριου έγινα αποδεκτός για να προσφέρω, από συναδέλφους, ανθρώπους που μοιράζονται μαζί μου τις ίδιες ανησυχίες πρώτα για τα κοινά μας επαγγελματικά ζητήματα αλλά πρωτίστως για το καλύτερο δυνατό μέλλον του χώρου μας.

Οι θητείες μου σε οργανικές θέσεις δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά μια μέρα, παρά βασίστηκαν στην χρόνια ενασχόληση με το αντικείμενο, την τεχνογνωσία, την θέληση για όραμα και μεγαλύτερους στόχους που εξυπηρετούν τα κοινά συμφέροντα.

Στο πολύ δύσκολο σπορ λοιπόν της ενασχόλησης με τα κοινά δεν αποφάσισα να εμπλακώ μια μέρα ξαφνικά, αλλά ύστερα από πολύ σκέψη και κατανόηση πως, όπως και οι δουλειές μας, έτσι και η ζωή στην καθημερινότητά μας θα πρέπει να έχει υψηλούς στόχους και συνεργασίες ανθρώπων προς αυτό τον σκοπό.

Το όραμα, οι ιδέες αλλά και το έργο που παρουσιάζει ο περιφερειάρχης μας Απόστολος Τζιτζικώστας, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και με κάνει να αισθάνομαι εμπιστοσύνη.

Την εμπιστοσύνη αυτή που χρειάζομαι εγώ και η οικογένεια μου για να κοιτάζω το μέλλον σαν μονάδα, σαν πατέρας, σαν επαγγελματίας και συλλογικά σαν κάτοικος της ευρύτερης περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας με ασφάλεια.

Είστε τεχνικός και τεχνοκράτης. Πώς κατατάσσετε την Πιερία από την άποψη της τεχνολογικής προόδου, σε υποδομές;

Η άποψη μου είναι η ίδια με αυτή που έχει και ο τελευταίος επισκέπτης του νομού μας, κάνοντας χρήση κάποιου από τα πολλά έργα που έχουν γίνει.

Ο νομός μας και η περιφέρεια μας είναι από τις περιοχές που έχουν καταφέρει την μεγαλύτερη ανάπτυξη σε τεχνολογική πρόοδο και σε υποδομές.

Θα πρέπει κάποιος να είναι ή τυφλός ή να μην θέλει να δει τα έργα που εξομαλύνουν την καθημερινότητα μας.

Κανείς άνθρωπος που τον ενδιαφέρει το έργο και η ανάπτυξη και έχει μάθει να παράγει και να προχωράει από τα αποτελέσματα, δεν θα έμπαινε στην διαδικασία να κατατάξει έναν νομό σε σχέση με την ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει πως βάζουμε όρια και όρια δεν υπάρχουν στην ανάπτυξη. Όρια δεν υπάρχουν στην καθημερινότητα των πολιτών. Όρια δεν υπάρχουν στην ευκολία υλοποίησης των επιχειρηματικών σχεδίων και των εμπορικών λειτουργιών. Όρια δεν υπάρχουν στην ανάπτυξη και βελτίωση των γεωργικών διαδικασιών. Όρια δεν υπάρχουν στην ιατρική φροντίδα, στην ποιότητα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, στην πράσινη ανάπτυξη. Είναι τόσο πολυεπίπεδη και έχει τόσες παραμέτρους που η μέτρηση της γίνεται μοναδικά σε κάθε μικρό και μεγάλο σημείο της.

Ως επαγγελματίας κάνατε βήματα καινοτομίας. Ασχολείστε με την ενέργεια. Ποιο καινοτόμο βήμα θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην περιοχή ώστε να ωφεληθούν οι κάτοικοι της Πιερίας;

Όλοι εμείς οι κάτοικοι της Πιερίας ανήκουμε σε ένα σύνολο όπως και η κάθε μεγάλη εταιρεία. Κάθε επαγγελματίας κοιτάζει το αύριο με σύνεση και λογική. Αν η καινοτομία δεν είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητα κάθε επιχείρησης και κατ επέκταση κάθε Νομού, τότε απλά μετράμε τον χρόνο για να γίνει η σταθερότητα οπισθοχώρηση. Και αυτό δεν το άφησα ποτέ να γίνει ούτε στην επιχείρηση μου ως επιχειρηματίας αλλά και δεν σκοπεύω να το κάνω ως αυριανός περιφερειακός σύμβουλος.

Υπάρχουν πολλά καινοτόμα βήματα που έχουν γίνει στην Πιερία μας, τον νομό μας που λούζεται από τον ήλιο πάνω από το 80% των ημερών του χρόνου. Αυτό από μόνο του μας καθοδηγεί στο να εκμεταλλευτούμε τα στοιχεία της φύσης προς το συμφέρον μας.

Η χρήση της ενέργειας που μας χαρίζει απλόχερα η φύση είναι η λύση για την δραστική μείωση των λειτουργικών εξόδων σε όλου του τομείς της παραγωγής και της κίνησης.

Να μη ξεχνάμε πως η καλύτερη ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνουμε

Υπάρχει μια ιεράρχηση και μια αξιολόγηση των αναγκών των νομών της Περιφέρειας. Μήπως είμαστε η πίσω αυλή της Θεσσαλονίκης και κάπου δεν εισπράττουμε όσα μας ανήκουν;

Αυτά που ανήκουν σε εμάς δεν μπορεί κανείς άλλος να μας τα χαρίσει εάν πρώτα δεν τα διεκδικήσουμε εμείς οι ίδιοι.

Το ανανεωμένο ψηφοδέλτιο της Πιερίας από τον περιφερειάρχη μας Απόστολο Τζιτζικώστα, δείχνει πολλά πράγματα. Δείχνει ένα σοβαρό ενδιαφέρον από εμάς τους υποψηφίους να βγούμε από την πίσω αυλή και να φωνάξουμε πως είμαστε εδώ, αξίζουμε, γνωρίζουμε και μπορούμε να βοηθήσουμε.

Το προσωπικό μου στοίχημα για αυτές τις εκλογές είναι να μπορέσω, από όποιο σκαλί και αν βρεθώ να φανώ χρήσιμος τόσο σε επίπεδο Πιερίας αλλά και σε βαθμό περιφέρειας, φωνάζοντας έτσι ,με το έργο που προτίθεμαι να κάνω, πως η Πιερία εκτός από χάρτης είναι και άνθρωποι, είναι και φωνές, είναι γνώσεις, είναι όραμα, είναι μεράκι και καθήκον.

Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας που πρέπει να αναδειχτούν και να προστεθούν σ’ αυτά που κάνουν τον τόπο μας ελκυστικό τουριστικό προορισμό .

Ένας τουριστικός προορισμός δεν είναι μόνο ο προορισμός αλλά και το ταξίδι. Οι ενέργειες που γίνονται από την περιφέρεια τόσο καιρό σε αυτό τον στόχο εστιάζουν.

Η Πιερία μας είναι ευλογημένη να βρίσκεται σε στρατηγικό χώρο. Τα πλεονεκτήματα απέναντι σε άλλους νομούς είναι τεράστια λόγω γεωγραφίας.

Ένας προορισμός από μόνος του βέβαια δεν είναι αρκετός. Για να γίνει περισσότερο ελκυστικός και να παραμείνει έτσι χρειάζεται συνεχή φροντίδα, υποστήριξη και συντήρηση. Η καλυτέρευση των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους τουρίστες όπως για παράδειγμα το διευρυμένο ωράριο των χώρων επισκέψεων, η καλύτερη παροχή ενημέρωσης μέσω της χρήσης της τεχνολογίας είναι μερικά θέματα που θα απασχολήσουν την περιφέρεια την επόμενη 5ετία.

Και τι σημαίνει η Πιερία για σας και θέλετε να την υπηρετήσετε;

Στην ζωή υπηρετούμε μονάχα κάτι που για εμάς έχει υψηλή αξία, μας προσφέρει πολλά και μας ζητά λίγα.

Η Πιερία είναι η έδρα του σπιτιού μου, η έδρα του σχολίου του γιου μου, η έδρα της επιχείρησης μου και ο χώρος που περνάω όλη μου την ζωή.

Όσο ζω θα θέλω το καλύτερο για εμένα, για την οικογένεια μου, τους συνεργάτες μου και με την στήριξη του Πιερικού λαού για όλους τους συντοπίτες μου.

#tzitzi2023 #allileggii #empistosini

Δημήτρης Κουσκουρίδης
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας
Συνδυασμός ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ